Snežni haos u Istanbulu

Zbog snega koji je počeo da pada noćas, desetine vozila su bile blokirane na trgu Taksim. Snežne padavine su omele i gradski saobrćaj, pa su neki putnici bili prinuđeni da izađu iz autobusa i pešice nastave.

Neki vozači su bili prinuđeni da stave lance na gume, dok su drugi kritikovali nadležne službe zato što nisu posule so na puteve.

Više stotina letova sa dva aerodroma u Istanbulu otkazano je danas i sutra zbog velike količine snega koji je pao u tom gradu, usled čega su takođe zatvorene škole, a na saobraćajnicama vlada pravi haos.

Aviokompanija "Turkiš Erlajns" otkazala je 265 letova sa glavnog istanbulskog aerodroma "Ataturk" i 35 letova sa aerodroma "Sabiha Gokčen", preneo je Rojters.

Budžetski avioprevoznik "Pegasus" je saopštio da je otkazao 34 leta sa aerodroma "Sabiha Gokčen".

Istanbulske gradske vlasti su juče saopštile da drže spremnima više od 1.000 vozila i teške mašinerije za raščišćenje puteva od snega, ali su upozorili građane da putuju samo ako je to neophodno.

Meteorolozi upozoravaju da će i tokom većeg dela današnjeg dana u Turskoj padati sneg.

Poremećen je i saobraćaj trajekata kroz Bosforski moreuz, jedini morski prolaz za rusku naftu i druge sirovine iz Crnog mora, ali je taj moreuz i dalje otvoren za saobraćaj brodova. 

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar