Sešons se založio za oštru borbu protiv droge

Američki ministar pravde Džef Sešons ocenio je danas da je predoziranje kao uzrok smrti glavni problem u SAD i pozvao policiju i socijalne radnike da kreiraju i neguju kulturu koja je neprijateljski nastrojena prema upotrebi droge.

Sešons je na godišnjoj konferenciji Nacionalnog udruženja za decu ugroženu od droge, naveo da je u SAD prema preliminarnim podacima 2016. godine 60.000 ljudi umrlo od predoziranja, što je najviši broj do sada.

„Naša aktuelna epidemija droge je najsmrtonosnija u istoriji Amerike. Nismo nikad videli takve razmere“, rekao je Sešons.

On je ukazao na napore Ministarstva pravde da se smanji zloupotreba droge, uključujući i savezni pilot program objavljen 2. avgusta da se pošalje 12 saveznih tužilaca u gradove gde ima veliki broj zavisnika da ispitaju pronevere u zdravstvu i prevare vezane s drogom.

U jednom trenutku optužio je Holivud, medije i zvaničnike da šalju pomešane poruke o štetnosti droge. Nije imenovao nikakve državne zvaničnike.

„Ovo je neprihvatljivo. Ne smemo kapitulirati, intelektualno ili moralno pred upotrebom droge. Moramo da kreiramo i podstičemo kulturu koja je neprijateljska prema upotrebi droge“, rekao je on.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike