Sedam novih smrtnih slučajeva u Kini, broj uvezenih zaraza skače

U Kini je danas prijavljeno 78 novih slučajeva zaraženih korona virusom, od kojih je velika većina uvezena iz inostranstva što podstiče strahovanje od novog talasa zaraze.

Prijavljeno je sedam umrlih, prema zvaničnim navodima ministarstva zdravlja koje javlja podatke u poslednja 24 časa. Svi umrli su iz Vuhana, mesta gde je počela epidemija, gde je prijavljen jedan novi slučaj zaraze posle pet dana bez novozaraženih.

Ogromna većina novih slučajeva zaraze korona virusom u Kini odnosi se na zaraze osoba koje su se vratile iz inostranstva, dok epidemija izgleda da je pod kontrolom u zemlji.

Od 78 novozaraženih prijavljenih danas, 74 su takozvani uvezeni slučajevi, gotovo duplo u odnosu na prethodni dan. Ukupno je prijavljeno 427 uvezenih zaraženih u zemlji.

Brojni gradovi su uveli stroge mere da stave u karantin ljude koji dolaze. Od juče svi međunarodni letovi za Peking prethodno moraju da pristanu na neki drugi kineski aerodrom gde su putnici podvrgnuti testiranju na virus.

Sa više od 80.000 zaraženih i 3.277 umrlih prema zvaničnim podacima, Kina ostaje druga zemlja u svetu najteže pogođena novim korona virusom posle Italije.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike