Sahrana onlajn: Misa u crkvi prenošena je preko Jutjuba

Foto: pixabay.com

U malom mestu Luzara, blizu grada Ređo Emilija, sahranjena je 21-ogodisnja Martina Bonareti, koja je pre nekoliko dana preminula od kovida 19.

O slučaju su opširno pisali i drugi italijanski mediji, jer je preminula devojka bila zdrava pre zaraze, nije bolovala od drugih bolesti, i njena smrt je bila veliko iznenađenje za lekare, porodicu i sugrađane.

Sahrana jedne od više stotina dnevnih žrtava korona virusa je privukla pažnju italijanskih medija jer je prenošena preko posebno za tu priliku otvornog Yutube kanala da bi ispraćaj mogli pratiti rodtelji i sestra, svi u kućnom karantinu budući zaraženi od korona virusa, i mnogobrojni sugrađani koji su želeli poslednji put pozdraviti preminulu devojku.

Vlasti su, da bi sprečili okupljanje i mogućnost daljeg širenja kovida 19 među sugrađanima, zatvorili za javnost ulice kojima se kretao automobil sa telom devojke.

Ispod prozora porodične kuće preminule devojke mrtvačka kola su se zaustavila da roditelji i sestra, sa prozora pozdrave svoje dete i sestru, a misa u crkvi je prenošena preko Yutube kanala.

Ma kako tužan i emotivan poslednji ispračaj Martine, ipak je bio mnogo više od sahrana desetina hiljada preminulih Italijana u prvom talasu pandemije.

Agencija podseća na kolone vojnih vozila sa hiljadama tela preminulih od koronavirusa, koji su u zatvorenim limenim sanducima prevoženi na druga mesta u Italjji gde su tela kremirana.

Nikakav kontakt sa zaraženima niti poslednji ispračaj nije bio dozvoljen. To je bila jedna od sanitarnih mera zaštite od virusa o kojemu se, na početku pandemije, nije znalo gotovo ništa.

(Novi magazin)

Napišite komentar