Putinu pokazani najnapredniji lovci, radari, raketni sistemi

Vladimir Putin je obišao Državni centar za probne letove "Čkalov" u Ahtubinsku na jugu zemlje, gde su mu prikazani najnapredniji radarski i raketni sistemi i najsavremenije avijacione tehnologije, uključujući borbeni avion Mig-31 sa hipersoničnom raketom "kinžal".

Među izloženim primercima vojne avio-industrije bio je i lovac pete generacije Suhoj-57, kao i borbeni avion MiG-35 i uzorci budućih unapređenih bespilotnih letelica.

Putinu su prikazani i lovci Su-35 i Su-30 SM, unapređeni presretač "Mig-31BM" i "Mig-29K" trenutno u upotrebi u ruskoj mornarici, prenosi Tas.

Upoznao se i sa radarskim sistemima "Podlijot Kasta 2-2V" i automatskim kontrolnim sistemom "Fundament-M", kao i radarom Valdaj, namenjenom otkrivanju i borbi protiv bespilotnih letelica.

Ruskom predsedniku su predstavljeni antiraketni sistemi S-500 "Vitjaz" i S-300V4, raketni sistemi "Pancir-S", "Pancir-SM" i "Pancir-SA", kao i protivvazdušni raketni kompleksi "Tor-M2" i "Buk-M3".

Najnajpredniji vojni hardver sa Putinom su obišli ministar odbrane Sergej Šojgu, zamenik premijera Jurij Borsov, ministar industrije Denis Manturov, predstavnici odbrambene industrije i drugi vojni zvaničnici.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike