Putin: Krim nikada neće biti vraćen Ukrajini

Ruski predsednik Vladimir Putin isključio je danas svaku mogućnost povratka crnomorskog poluostrva Krim Ukrajini, koji je Rusija pripojila u martu 2014. i zbog čega su joj zapadne zemlje uvele sankcije.

Televizija Rosija 1 emitovala je danas film od oko dva sata posvećen Putinu koji se nada četvrtom mandatu na predsedničkim izborima zakazanim 18. marta.

Na pitanje da li će Rusija jednog dana biti primorana da vrati Krim Ukrajini, Putin je odsečno odgovorio novinaru: „Da li ste izgubili pamet? Takve okolnosti ne postoje i neće nikada postojati“.

„Svi pokašavaju Rusiji da kažu gde joj je mesto ali Rusiji takvo mesto ne odgovara“, rekao je ruski predsednik u dokumentarnom filmu „Putin“ novinara Andreja Kondračova, koji vodi njegov predizborni tim.

Kondračov je u filmu pitao Putina da li ruski predsednik zna da oprosti. Kratko je odgovorio „da“ i dodao: „Osim izdaju“.

U filmu se pojavljuju Putinovi saradnici i prijatelji, kao što je njegov drug iz detinjstva, violinista Sergej Roldugin i bivši nemački kancelar Gerhard Šreder.

Putin za kojeg će prema anketama glasati oko 70 odsto Rusa, odbio je da učestvuje u televizijskim debatama, čak nema ni predizborne mitinge. Bio je samo jedan skup podrške 3. marta kada se Putin pristalicima obratio vrlo kratko, manje od tri minuta.

Ruski predsednik je ipak sveprisutan u medijima, koji skoro u celosti pokrivaju njegovo kretanje, a televizije su već emitovale nekoliko dokumentarnih filmova u njemu.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike