Putin i Rohani: Napad komplikuje političko rešenje

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa iranskim predsednikom Hasanom Rohanijem i složili su se da je napad na Siriju "nelegalna akcija koja negativno utiče na političko rešenje u Siriji, saopštio je Kremlj.

Putin je dodao da je napadom prekršena Povelja Ujedinjenih nacija, a da će napadi dovesti do haosa na međunarodnoj sceni ukoliko se nastave, prenosi AP.

Kako je jedan neimenovani zvaničnik rekao za agencija IRNA, Rohani je Putinu rekao da "pojedine zapadne zemlje ne žele da Sirija postigne trajnu stabilnost".

"Iran i Rusija ne bi trebalo da dozvole raspirivanje novih tenzija u regionu", rekao je Rohani, dodajući da su vazdušni napadi zapadnih zemalja "invazija" koja za cilj ima da "ohrabri poražene teroriste".

Oglasio se i lider libanskog Hezbolaha Sajed Hasan Nasrala koji je rekao da napad SAD, Francuske i Velike Britanije na Siriju nije postigao ništa – nije pomogao ni pobunjenicima u Siriji, niti je poslužio interesima Izraela.

Nasralah je rekao da se vojska SAD suzdržavala, jer su znali da će veći napad izazvati odmazdu Damaska i njihovih saveznika i na taj način zapaliti region, prenosi Rojters.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike