Putin čestitao Novu godinu građanima Rusije

Putin je istakao da, iako se Nova godina tradicionalno dočekuje u krugu porodice i prijatelja, mnogi Rusi nisu u mogućnosti da praznik provedu sa najbližima.

"Treba raditi u bolnicama i u proizvodnji, ispunjavati službeni i vojnički dug, čuvati granicu, biti na stalnom dežurstvu, osigurati našu bezbednost na kopnu, moru i u vazduhu. Mi smo zahvalni svima koji su danju i noću, radnim danima i praznicima, uvek na radnom mestu", rekao je ruski predsednik u novogodišnjem obraćanju naciji.

Ruski predsednik je, kako prenosi Sputnjik, posebno čestitao praznik ruskim vojnicima koji se bore protiv međunarodnog terorizma i brane nacionalne interese Rusije u dalekim krajevima, pokazujući volju, odlučnost i čvrstinu karaktera.

"Uostalom, ti kvaliteti su nam potrebni svuda, uvek, i u svakom poslu. Uspeh čitave zemlje zavisi od efikasnosti rada i dostignuća svakog od nas", rekao je Putin.

Ruski predsednik je za Novu godinu, takođe, poklonio štene labradora jedanaestogodišnjoj devojčici iz Kurska, koja ga je, prethodno, u pismu zamolila da joj pokloni psa.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar