Pucnjava u Kaliforniji – troje ubijenih, među njima dva policajca

Do pucnjavnje  je došlo kada je policijska uprava El Monte reagovala na moguće ubadanje nožem, navodi se u saopštenju policije.

Dvojica policajaca koji su upucani prebačeni su u Medicinski centar gde su preminuli od zadobijenih povreda, saopštile su vlasti.

Osumnjičeni za pucnjavu, neidentifikovani muškarac, takođe je ubijen tokom razmene vatre, saopštilo je odeljenje šerifa okruga Los Anđeles.

Imena ubijenih policajaca nisu saopštena. Lokalni medij KTLA javio je da je jedan od policajaca 22-godišnji veteran policijske uprave El Monte, dok je drugi bio pripadnik policijskih snaga manje od godinu dana.

"Grad El Monte je tužan i šokiran zbog večerašnje tragične pucnjave u kojoj su poginula dva naša policajca", dodaje se u saopštenju policije.

Odeljenje šerifa okruga Los Anđeles istražuje incident. 

Nasilje oružjem u Sjedinjenim Državama je pod lupom nakon prošlomesečne pucnjave u osnovnoj školi u Juvaldeu u Teksasu,  u kojoj je poginulo 19 dece i dvoje nastavnika, i pucnjave u supermarketu u Bafalu u Njujorku, u kojoj je ubijeno 10 ljudi.

Masovna pucnjava u Juvaldeu i Bafalu podstakla je nove napore u američkom Kongresu da donese strožije savezne zakone o kontroli oružja.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike