Protest protiv karantina u paragvajskom gradu kod granice sa Brazilom

Foto: Beta/ AP

Paravajske vlasti odlučile su danas da ublaže mere karantina u gradu Sijudad del Este na granici sa Brazilom posle hapšenja 60 osoba na nasilnom protestu tokom kojeg je su opljačkane prodavnice i zlatare.

Ministar zdravlja Hulio Mazoleni (Julio Mažoleni) izjavio je da će neke radnje moći da rade tokom dana, mada će barovi, sportske hale i druga mesta za okupljanja ostati zatvorena kako je planirano. 

Protest je održan u sredu posle saopštenja vlasti da se uvodi karantin u Sijudad del Esteu i da građanima nije dozvoljen izlazak u sklopu mera protiv epidemije korona virusa. 

Karantin u tom gradu je uveden jer se nalazi u blizini granice sa Brazilom, koja je najviše pogođena epidemjom na tlu Južne Amerike. 

Nekoliko stotina građana Sijudad del Estea je izašlo u sredu na ulice. Protest, koji je počeo mirno, završio se nasiljem. 

Kako su prenele paragvajske vlasti, demonstranti su kamenjem gađali kamione koji prelaze granicu, a određen broj je opljačkao zlatare, prehrambene i radnje sa elektronskim uređajima.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike