Prevrnuo se autobus u Engleskoj, povređeno 54 ljudi

U autobusu je bilo 70 radnika nuklearne elektrane Hinkli point C, a do nesreće je došlo na zaleđenom putu, u kojoj je još učestvovao i motociklista.

Svi povređeni su dobili pomoć na mestu nesreće, a žrtava nije bilo, saopštila je portparolka policije Ejvona i Somerseta.

Portparol Državne javne službe (NHS) u Somersetu potvrdio je da jedan broj putnika zadobio lakše telesne povrede, dok je manjem broju potrebna operacija.

"Do 16.00, jedan deo pacijenata je dobio pomoć zbog lakših povreda u bolnici Bridžvoteru, a 26 u hitnoj pomoći u bolnici Masgrouv park u Tontonu. Kod manjeg broja je trebalo da se interveniše hirurški, i neki su primljeni na bolnička odeljenja. Još troje je dobilo pomoć u bolnici u Bristolu, ali oni su pušteni kućama", naveli su iz NHS.

Inspektorka Rebeka Vels-Kol rekla je da je 26 od 54 povrđenih moglo da hoda uprkos povredama i njima je ukazana pomoć u obližnjim gradovima Bridžvoteru i Bristolu.

Čeris Ver, koja živi blizu mesta nesreće, rekla je da ju je probudilo lupanje, vika i trube, te da je na licu mesta izbrojala najmanje 20 vozila hitne pomoći.

"Ovo je prilično prometan put i imamo redovne nesreće, ali ovaj prilično ozbiljan incident nas je sve potresao", rekla ke Verova.

Autobus je odvučen, ali je put i dalje zatvoren za saobraćaj.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike