Pakleni toranj u Dubaiju, 14 osoba lakše povređeno u požaru

Za sada nije poznato šta je uzrok požara koji je zahvatio najmanje 20 spratova hotela "Adres" u centru grada, u kome je u toku bio doček Nove godine.

Zapaljeni ostaci padali su na ulicu dok su vatrogasna vozila dolazila na mesto požara, javio je AP. Nad zgradom se nadvio i veliki oblak dima.

Zvaničnici Dubaija su saopštili da je pod kontrolom vatrogasaca oko 90 odsto vatrene stihije.

Svi ljudi iz zgrade su evakuisani, a vatrena stihija je nastavila da se širi u zgradi sa 63 sprata, dok su plameni jezici bili su dugački između 50 i 80 metara, navodi El Arabija. 

Vlada Dubaija je saopštila da timovi Civilne odbrane rade na evakuaciji hotela i gašenju vatre.

Požar je počeo na dvadesetom spratu sa spoljne strane zgrade, a unutrašnji protivpožarni sistemi pokušavali su da spreče vatru da prodre u hotel, navodi se u saopštenju.

"Proslava Nove godine nastaviće se po planu", izjavila je televiziji "Al Arabija" portparol vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata Mona al Mari.

Dubai planira da Novu godinu dočeka uz tri odvojena vatrometa, a trebalo je da cela predstava počne u Burdž Kalifi, na kojoj je specijalno za Novu godinu upaljeno 400.000 LED lampi.

Za novogodišnju noć je planirano da u Dubaiju bude iskorišćeno oko 1,6 tona vatrometa.

Luksuzni hotel "Adres" je visok 302 metra i nalazi se u blizini mesta gde treba da se održi novogodišnji vatromet u Dubaiju.

Dubai je trgovački, turistički i finansijski centar Persijskog zaliva i jedan od sedam emirata koji zajedno čine Ujedinjene Arapske Emirate.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar