Optužen osumnjičeni za napad u Čikagu, preti mu kazna doživotnog zatvora

Ako bude proglašen krivim, osumnjičeni Robert E. Krimo (21) suočiće se sa kaznom doživotnog zatvora bez mogućnosti uslovnog otpusta, rekao je državni tužilac Ilinoisa Erik Rajnhard.

Tužilac će tražiti da Krimo, koji je uhapšen u ponedeljak pošto se predao policiji, ostane u pritvoru bez mogućnosti polaganja kaucije.

Više od 30 ljudi povređeno je u pucnjavi tokom parade povodom Dana nezavisnosti u predgrađu Čikaga u ponedeljak, a broj žrtava povećao se na sedam, pošto je jedna od hospitalizovanih žrtva preminula u bolnici.

Krimo je legalno kupio oružje, ispalio više od 70 metaka i obukao se u žensku odeću da bi posle mogao da se sakrije među okupljene građane, saopštili su u utorak lokalni zvaničnici.

Osumnjičeni je za napad koristio pušku velikog kalibra, koju je ostavio pre nego što je pobegao, naveli su zvaničnici.

Sličnu pušku imao je i u majčinom automobilu, koji je vozio kada ga je policija uhapsila. Imao je i drugo oružje koje je takođe kupljeno legalno.

Policija je saopštila da je Krimo nekoliko nedelja planirao napad i da još nije poznat motiv za nasumičnu pucnjavu u pretežno jevrejskom predgrađu, ali da nema dokaza da postoji rasni ili antisemtiski povod.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike