Oluja Fej oslabila na post-tropski ciklon iznad Njujorka

Foto: Beta / AP

Procena jačine tropske oluje Fej koja je donela jaku kišu državama SAD na srednjoj atlantskoj obali i u južnoj Novoj Engleskoj dva puta je smanjivana danas dok se olujni sistem kretao preko Njujorka, preneli su meteorolozi.

Post-tropski cikolon Fej nalazio se oko 48 kilometara južno od Olbanija sa maksimalnim vetroviam od 55 kilometara na sat, javio je jutros Nacionalni centar za uragane u Majamiju. Očekuje se da će olujni sistem nastaviti danas da se kreće ka severu.

                                                                                                           Foto: Beta / AP

Zbog tropske oluje Fej zatvorene su plaže i poplavljene ulice u priobalnim gradovima kada je stigla na obalu juče popodne u američkoj državi Nju Džersi. Ona je oslabila kada je stigla do kopna i očekuje se da će se razići sutra, preneli su meteorolozi.

Meteorolozi su ponovo smanjili očekivane padavine od oluje, očekuje se da će biti između tri i pet centimetara kiše, sa mogućim bujičnim poplavama u nekim delovima.

Prati se olujni sistem koji se kreće zapadnim delom Nove Engleske i zatim ide k jugoistočnoj Kanadi kasnije danas i sutra. Nisu izdata upozorenja zbog oluje u priobalnim mestima.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike