Odbačena Trampova tužba protiv Hilari Klinton

Sudija Donald Midlbruk naveo je u obazloženju da se tužbom ne traži nadoknada za bilo kakvu pravnu štetu i da sud "nije odgovarajući forum" za žalbe bivšeg predsednika.

"On nastoji da se razmeće političkim manifestom od 200 stranica u kojem iznosi pritužbe protiv onih koji su mu se protivili, ali ovaj sud nije pravo mesto za to", navodi se u presudi.

Midlbruk je rekao da Trampovoj tužbi nedostaje suština i pravno utemeljenje koje nastoji da zameni dužinom, hiperbolom i obračunom. Dodao je i da je Tramp predugo čekao da podnese žalbu prekoračivši zakonsku zastarelost i da nije uspeo da dokaže da je oštećen bilo kakvim neistinama.

Donald Tramp je u martu tužio Hilari Klinton, koja je 2016. bila demokratski predsednički kandidat, kao i druge demokrate zbog navodnog "reketiranja", "zavere da se počini štetna neistina" i drugih tvrdnji koje je više puta iznosio tokom četiri godine koje je proveo u Beloj kući.

Tražio je kompenzaciju i odštetu, navodeći da je imao troškove veće od 24 miliona dolara za odbranu, pravne takse i povezane troškove.

Trampov advokat Alina Haba je rekla da će se bivši predsednik odmah žaliti na odluku.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike