Mornari napadnutog tankera videli leteće objekte

Foto: Beta / AP

;Mornari tankera „Kokuka Courageous“, jednog od brodova napadnutih u četvrtak u blizini Ormuskog moreuza, videli su „leteće objekte“ neposredno pre napada, što može značiti da brod nisu oštetile mine, saopštila je japanska kompanija koja poseduje napadnute brodove.

Ta priča daje drugačiju verziju od one koju je iznela američka vojska, koja je prikazala snimak za koji tvrdi da pokazuje iranske snage kako uklanjaju neeksplodiranu „lepljivu minu“ s jednog od dva broda.

Japanski tanker koji je prevozio naftu u Singapur i Tajland juče je dva puta napadnut u blizini Ormuskog moreuza. Brod je oštećen a posada je bila primorana da se evakuiše.

Predsednik kompanije Jutaka Katada je danas rekao da veruje da su leteći objekti koje su mornari videli možda meci i odbacio navode o minama i torpedima jer su sva oštećenja na brodu bila iznad vode. Navode o napadu minama je nazvao „lažnim“.

Katada je rekao da su mornari primetili i iranski ratni brod ali nije precizirao da li se to desilo pre ili posle napada.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike