Migrant ubijen u Italiji usred bela dana – zločin snimljen, niko nije pomogao

Tridesetdvogodišnji Italijan uhapšen je zbog sumnje da je ubio imigranta iz Nigerije u centru grada Čivitanova Marke.

Zločin su snimile nadzorne kamere, ali i prolaznik, koji nije intervenisao. Snimak se proširio društvenim mrežama i šokirao je italijansku javnost.

Na njemu se vidi kako jedan muškarac najpre svojom štakom udara migranta, da bi se, kada je on pao, popeo na njega i udarao mu glavom o zemlju, vređavši ga. Prolaznici su vikali "Stani, ubićeš ga", "Zovite policiju", ali niko ga nije zaustavio. Nakon počinjenog zločina, ubica je uzeo štaku i otišao, sa žrtvinim telefonom.

Ubijeni 39-godišnji muškarac je identifikovan kao Alika Ogorčukvu, otac osmogodišnjeg deteta. On je ispred prodavnice u centru grada prodavao maramice i druge sitnice, bio je poznat ljudima u tom kraju. Njegovo prisustvo moglo se opisati kao mirno, ponekad možda uporno, ali nedovoljno da se zamisli takav epilog, pišu italijanski mediji.

Advokat Frančesko Mantela, koji je u prošlosti asistirao Nigerijcu, a sada će zastupati njegovu udovicu, prokomentarisao je snimak. "To je strašno. Niko ne interveniše da mu pomogne, da zaustavi taj ubilački bes", naveo je advokat.

Stotine pripadnika nigerijske zajednice u subotu je protestovalo ulicama Čivitanova Marke, traživši pravdu. Zločin su osudili i političari.

"Ovo je daleko od normalnosti našeg grada, za koji se oduvek znalo da je gostoljubiv i miran", rekao je gradonačelnik tog grada.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike