Mej: Parlament zaobiđen zbog potrebe za brzom reakcijom

Tereza Mej, koja se našla na udaru kritika pojedinih britanskih poslanika jer nije zatražila mišljenje parlamenta pre nego što je uključila zemlju u vojne akcije u Siriji, rekla je da će se obratiti parlamentu u ponedeljak kako bi objasnila svoje akcije, preneo je AP.

Mejova je noćas saopštila da je dala naređenje britanskim snagama da izvedu precizne raketne udare na Siriju kako bi se uništilo njihovo hemijsko oružje, ističući da vojna akcija nije imala alternativu.

Navela je da se raketni udari izvode tako da na minimum budu svedeni bilo kakvi civilni gubici i da to nije pokušaj promene sirijske vlade, javio je Rojters.

Mejova je rekla da se Britanija priključila SAD i Francuskoj u napadu koji je opisala kao "ograničen i ciljan", nakon što su obaveštajni podaci ukazali da je vlada Bašara el Asada odgovorna za napad hemijskim oružjem u Dumi.

SAD, Francuska i Britanije pokrenule su tokom noći vazdušne udare u Siriji kako bi kaznile predsednika Bašara el Asada zbog navodnog korišćenja hemijskog oružja protiv civila prošle nedelje i kako bi ga odvratili da tako nešto "ponovo uradi".

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike