Mediji: Ukrajinski ambasador upozorio Skoplje na lažnog Porošenka

Bivši ambasador Ukrajine u Skoplju, Jurij Gončaruk, izjavio je da je pre dve godine upozorio severnomakedonske vlasti da se neko lažno predstavlja kao tadašnji ukrajinski predsednik Petro Porošenko i da se javlja državnicima.

„Još 2017. godine imao sam sastanak s predstavnicima svernomakedonskih bezbednosnih službi, s članovima kabineta šefa države i ministra spoljnih poslova, na kojima sam upozorio da se neko lažno predstavlja kao predsednik Petro Porošensko i da se javlja državnicima“, rekao je Gončaruk za portal mkd.mk.

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev potvrdio je u utorak da je u poslednjih godinu dana nekoliko puta telefonomi razgovarao s lažnim Porošenkom, ali i s lažnim generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom.

Zaev je rekao da je tek prekjuče, kada suobjavljeni na internetu, shvatio da je u jednočasovnom telefonskom razgovoru bio žrtva ruskih „šaljivdžija“ „Vovana“ (Vladimira Kuznjecova) i „Leksusa“ (Aleksisa Stoljarova).

Međutim, bivši ukrajinski ambasador u Skoplju je rekao da „nema nikakve sumnje da se radi o pripadnicima specijalnih službi i da ti ruski ‘komičari’ svugda guraju nos“.

„Upozorio sam da uvek treba biti spreman na provokacije. Ali, sada možemo samo da se smejemo. I Porošenko je jednom bio žrtva i ‘nastradao’ je od ovakvih provokacija“, rekao je ambasador Gončaruk.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike