Maler: Manafort lagao pred federalnim istražiteljima

Rojters navodi da je to objavljeno u zvaničnim sudskim spisima.

Iz Malerovog kabineta ovaj dokument je dostavljen sudiji Okružnog suda u Vašingtonu koji je zatražio više detalja u vezi sa Malerovim prošlomesečnim optužbama da je Manafort laganjem prekršio sporazum o priznanju krivice.

"U intervjuima sa Kancelarijom specijalnog savetnika i Federalnim istražnim biroom (FBI), Manafort je u nekoliko situacija očigledno lagao – to nisu bili slučajevi da je imao obične propuste u sećanju", navodi se u dokumentu iz Malerove kancelarije, prenosi Glas Amerike.

Navodi se da je, prema onome što se nalazi u podnesku, Manafort lagao o svojim interakcijama sa rusko-ukrajinskim političkim konsultantom Konstantinom Kilimnikom, njegovim nastojanjima da utiče na svedoke, okolnostima pod kojima je firma koja je radila za Manaforta dobila isplatu u vrednosti od 125.000 dolara i Manafortovim kontaktima sa zvaničnicima Trampove administracije.

Portparolka Bele kuće Sara Hakabi Sanders saopštila je da se "u vladinom dokumentu o slučaju gospodina Manaforta ne navodi apsolutno ništa o predsedniku".

"Još manje se pominje dosluh i taj dokument je gotovo u potpunosti posvećen pitanjima u vezi sa lobiranjem. Još jednom, mediji pokušavaju da naprave priču tamo gde je nema", navela je u pisanom saopštenju Sandersova.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike