Majice sa likom Rona Desantisa na prvom predizbornom mitingu Donalda Trampa

Za razliku od velikih mitinga 2016. i 2020. godine, događaj u Nju Hempširu, tempiran za godišnji sastanak partije, održan je u srednjoškolskoj sali, sa oko 400 prisutnih, prenosi Aksios.

Prema navodima tog medija, najorganizovaniju podršku Trampu davalo je desetak ljudi koji su stajali ispred parkinga, a koji nisu bili akreditovani za događaj.

U obraćanju koje je trajalo sat vremena, Tramp je podsetio na ono što su, kako kaže, njegovi najveći uspesi za vreme mandata kao predsednika – od suzbijanja ilegalne imigracije do usporavanja širenja ISIS-a i pokretanja svemirskih snaga.

Najveći aplauz stigao je 45 minuta nakon početka govora, kada je izneo novi predlog za suzbijanje kritičke teorije rase u učionicama javnih škola.

Entuzijastičan odgovor stigao je i kada je Tramp predložio ustavni amandman za ograničenja mandata u Kongresu. 

Komentarišući kritike njegovog skromnog rasporeda otkako je najavio predsedničku kandidaturu za 2024., Tramp je rekao: "Imam dve godine. Sada sam besniji i posvećeniji sam ikada".

Kako prenosi Aksios, znaci podrške guverneru Floride Ronu Desantisu bili su primetni tokom celog događaja.

Jedan od Desantisovih pristalica prodavao je majice na štandu.

Figura Desantisa u prirodnoj veličini stajala je odmah ispred gledališta. Samo mali deo vidljivih znakova Trampovih pristalica – crveni MAGA šeširi bili su prisutni u hodnicima srednje škole, prenosi Aksios.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike