Liberman: Izrael neće dozvoliti da Rusija nametne ograničenja

Avigdor Liberman je u intervjuu za izraelski portal Vala odbio da potvrdi da je Izrael odgovoran za udar iz vazduha na sirijsku vazduhoplovnu bazu prošle nedelje, uprkos tome što je neimenovani visoki izraelski vojni izvor rekao danas magazinu Njujork tajms da jevrejska država stoji iza tog napada, prenosi Tajms ov Izrael.

"Morali smo da obavimo naš posao. Sve opcije su na stolu. Nećemo dozvoliti integrisanje Irana u Siriji. Nećemo dozvoliti bilo kakvo ograničenje kada je reč o bezbednosnim interesima Izraela", rekao je Liberman.

Rekao je i da je Izrael uspeo da izbegne "direktno sukobljavanje" s Moskvom i da su dve zemlje u konstatnom kontaktu.

"Mi se ne mešamo u unutrašnje poslove Sirije i ne pokušavamo da popravimo svet. Mi se samo bavimo izraelskom bezbednošću i Rusi to vrlo dobro razumeju", rekao je Liberman.

Liberman je upozorio da Izrael neće dozvoliti da Gaza postane "iranska baza" i dodao da strategija Izraela u vezi sa priobalnom enklavom podrazumeva demilitarizaciju, sporazum o razmeni zarobljenika sa Hamasom i rehabilitaciju.

"Stanovnici Gaze moraju da shvate da mogu da postanu Singapur Bliskog istoka. Dokle god je Hamas kontroliše, neće biti ništa", zaključio je Liberman.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike