Kremlj: Kurs zaoštravanja sankcija Rusiji ne pomaže Zelenskom

Peskov je rekao da retorika o sankcijama protiv Rusije nije nova.

"A, što je najvažnije, ova retorika neće pomoći Ukrajini u rešvanjuproblema na jugoistoku", kazao je Peskov, komentarišući poziv Zelenskog za jačanje pritiska na Rusiju.

Portparol Kremlja naglasio je da ni SAD ni Rusija ne mogu da izvrše ono što stoji na listi sporazuma iz Minska.

"Kijev može i treba to da primeni", rekao je Peskov.

Severni tok će biti završen bez obzira na sankcije

Kremlj je uveren da će se izgradnja Severnog toka 2 završiti uprkos mogućim američkim sankcijama.

"Projekat je već implementiran u velikoj meri, postoji uverenje da će biti završen na dobrobit evropskih potrošača gasa", rekao je Peskov, prenela je agencija Tas.

Upitan da prokomentariše nameru Vašingtona da uvede sankcije protiv projekta Severnog toka 2, Peskov je podvukao da je reč o međunarodnom projektu.

"To je međunarodni projekat, u kojme učestvuje čitava grupa međunarodnih velikih kompanija, projekat je već u velikoj meri implementiran, obezbeđeno je i finansiranje projekta i on ide napred prilično brzo", rekao je Peskov.

Projekat obezbeđuje energetsku sigurnost Evropi, on je u interesu evropskih proizvođača, pre svega Nemačke, i nema ništa sa politikom, zaključio je Peskov.

Američki ministar energetike Rik Peri izjavio je da će "u ne tako dalekoj budućnosti" biti usvojen Zakon o sankcijama kojim će se uvesti ograničenja za kompanije uključene u projekat "Severni tok 2".

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike