Italija, telo muzičara iz Srbije pronađeno u šumi

Za Ivanom Dragićevićem je policija u regionu Veneto tragala od 2. septembra, kada je otišao iz kuće bez mobilnog telefona, novca i dokumenata i nije se vratio.

Ivanova majka, koja je živela sa njim, kako piše Korijere dela Sera, obavestila je karabinijere u Valdanjo da je njen sin nestao, pa su organi reda odmah pokrenuli proceduru potrage zajedno sa dva tima vatrogasaca i dve ekipe sa psima tragačima.

Potraga je bila skoncentrisana na one delove šume u kojima je Ivan voleo da šeta.

Telo, međutim, nije pronašla policija, već jedan izletnik u petak 9. septembra u šumi između Via Kampestrini u Montekio Mađore koja je jedno od omiljenih šetališta stanovnika te zone.

"I mada smo odmah angažovali policiju i vatrogasce kao civilnu zaštitu u nadi da ćemo pronaći Ivana u životu, nažalost nije došlo do takvog ishoda. Izjavljujem moje najdublje saučešće porodici i u iščekivanju smo rezultata obdukcije koja će nam objasniti koji su razlozi njegove smrti", izjavio je gradonačelnik Montekio Mađorea Đanfranko Trapula.

Ivan je bio gitarista grupe Ethereal Lus i trebalo je da nastupaju na Fešti Santa Libera prošle nedelje u mestu Malo. Međutim, zbog njegovog nestanka došlo je do otkazivanja koncerta, a bend je zamenjen drugim izvođačima.

Ivan je rođen u Srbiji gde je i odrastao, a u Italiju je došao pre četiri godine kod majke. Diplomirao je klasičnu gitaru na konzervatorijumu u Aleksincu.

Na njegovoj Fejsbuk stranici može se pročitati da su ga svi odlično i prijateljski prihvatili i da je njegova zajednica ponosna što je on, kao srpski muzičar, deo jednog italijanskog benda.

"Čast mi je da predstavljam svoju zemlju u Italiji zahvaljujući muzici", napisao je Ivan na Fejsbuku.

Za njegove prijatelje i porodicu ova tragedija je neshvatljiva jer, prema njihovim rečima, nije bilo svađa niti bilo kakvih okolnosti koje bi mogle da dovedu do njegovog nestanka.

Od njega su se oprostili i članovi benda. "Ćao Ivane, tvoj osmeh i zvuk tvoje gitare će nam zauvek nedostajati. Bilo nam je zadovoljstvo poznavati te i deliti sa tobom naše sanjarske note i zato ćeš zauvek ostati u našim srcima. Nikada te nećemo zaboraviti", naveli su na Fejsbuku.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike