Indonezija, ubijena četvorica napadača na sedište policije

Muškarci su automobilom ušli u dvorište policije, a zatim izašli i krenuli u napad, rekao je portparol državne policije Setjo Vasisto, prenosi Rojters.

Kako se navodi, u napadu su povređena dva policajca a jedan je ubijen nakon što ga je kombijem udario jedan od napadača pokušavajući da pobegne.

Kako navodi Rojters, nakon napada je novinska agencija bliska Islamskoj državi, Amaku, izvestila da je ta teroristička organizacija preuzela odgovornost za napad.

AP je juče izvestio da je indonežanska policija ubila jednog ekstremistu i uhapsila još 13 osoba osumnjičenih za povezanost sa samoubilačkim bombaškim napadima u Surabaji, drugom po veličini gradu u Indoneziji.

Portparol lokalne policije Frans Barung Mangera izjavio je da je ekstremista ubijen u vatrenom obračunu sa pripadnicima policijske jedinice za borbu protiv terorizma, a da je okršaj izbio prilikom njegovog hapšenja za umešanost u napade u kojima je najmanje 12 ljudi ubijeno.

Mangera je tada rekao da je u racijama u Surabaji i susednim gradovima Malang i Pasuruan uhapšeno 13 osoba.

Dve porodice izvele su u nedelju i ponedeljak samoubilačke bombaške napade u Surabaji. Među članovima tih porodica bilo je i dece, od kojih je četvoro poginulo.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike