Ilon Mask preti da će odustati od kupovine Tvitera ako ne dobije tačne podatke o lažnim nalozima

Maskov pravni tim je u pismu naveo da "Tviter" očigledno materijalno krši svoje obaveze i da Mask zadržava sva prava da raskine sporazum.

"Ilon Mask smatra da Tviter odbija da ispuni svoje obaveze iz sporazuma o spajanju, što izaziva dodatnu sumnju da kompanija krije tražene podatke", navedeno je u pismu.

Mask se već nedeljama u tvitovima i intervjuima žali na problem sa spam robotima i lažnim nalozima na Tviteru. 

Ranije je rekao da će sporazum "privremeno odložiti", dok čeka da mu kompanija dostavi podatke o procentu lažnih naloga na mreži, ali je sada prvi put zvanično zapretio da će odustati od akvizicije.

Ipak, kompanija je potcenila značaj Maskovih upozorenja o tome da je stavio sporazum "na led" dok ne dobije podatke koji će mu, kako je rekao, pomoći da se pripremi za vlasništvo nad "Tviterom".

Američki milijarder je doveo u pitanje tačnost "Tviterovih" javnih podataka o spamovima, tvrdeći da taj procenat iznosi najmanje 20 odsto. 

Mask je naveo da su mu traženi podaci potrebni kako bi sproveo sopstvenu analizu korisnika Tvitera. Rekao je da ne veruje u "labave metode provere" koje primenjuje ta kompanija.

Izvršni odbor "Tvitera" je u aprilu prihvatio ponudu Ilona Maska da za 44 milijarde dolara preuzme stoprocentno vlasništvo nad tom kompanijom.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike