Gilejn Maksvel osuđena na 20 godina zbog pomoća Džefriju Epstajnu

U presudi se navodi da je Maksvel (60) je regrutovala mlade devojke za svog bivšeg dečka, milijardera Džefrija Epstajna, tokom 1990-ih i ranih 2000-ih.

Epstajn je zlostavljao devojčice od 14 godina na svojim imanjima u Njujorku, Floridi, Novom Meksiku i svom privatnom ostrvu na američkim Devičanskim ostrvima Litl Sent Džejms, koje lokalno stanovništvo naziva "ostrvo pedofila".

Maksvelovi advokati su tvrdili da bi ona trebalo da dobije kaznu između četiri godine i tri meseca i pet godina i tri meseca, pošto je već odslužila dve u saveznom zatvoru u Njujorku.

Advokati su tvrdili da je postala predmet medijskog lova na veštice zbog svoje veze sa Epstajnom, međutim, tužioci su insistirali da bi kazna između 30 i 55 godina bilo prikladnije.

Porota američkog suda proglasila je Maksvelovu krivom u decembru prošle godine. 

Tužilac je, tokom iznošenja završnih reči u saveznom sudu na Menhetnu, rekao da je Maksvelova bila Epstajnov "partner u zločinu". 

Epstajn se ubio 2019. godine u zatvoru na Menhetnu, dok je čekao suđenje po optužbi za seksualno zlostavljanje.

Bio je registrovani seksualni prestupnik, pošto se 2008. godine izjasnio krivim u vezi sa optužbama za zlostavljanje maloletne devojčice.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike