FBI izvršio pretres Trampove kuće na Floridi

Čuvena rezidencija Donalda Trampa, Mar-a-lago na Floridi, bila je predmet racije agenata FBI objavio je bivši američki predsednik.

Prema nekim izvorima Tramp je u trenutku racije bio u Njujorku.

On tvrdi da je "veliki broj agenata" upao na imanje i izvršio pretres otvarajući čak i njegov sef.

Protiv bivšeg predsednika SAD vode se istrage vezane za upad demonstranata na Kapitol hil 6. januara 2021. kao i zbog sumnji da je zadržao neka zvanična dokumenta uključujući i poverljiva iako zakon nalaže da predsednik po prestanku mandata sve papire mora da preda Nacionalnom arhivu.

Tramp je ubeđen da pretres ima veze sa njegovom namerom da se kandiduje po treći put za predsednika SAD na izborima u novembru 2024. godine.

"Ovo su mračna vremena za našu nadciju. Ovakve racije dešavaju se samo u zemljama Trećeg sveta. Nažalost, SAD su postale takva zemlja sa korupcijom na do sada neviđenom nivou", izjavio je Tramp.

Izvori bliski Trampu potvrdili su anonimno medijima da je pretres izvršen u ponedeljak popodne, da su agenti odneli nekoliko kutija sa dokumentima što smatraju da je "veoma malo" i da nije bilo premetačine niti razbijanja vrata niti bilo kakvog oblika nasilja.

Izvori iz Bele kuće kažu da nisu imali nikakve informacije o tome da bi FBI mogao da izvrši pretres kuće bivšeg predsednika.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike