Engleska pred epidemijom gripa, a nema vakcine?

"Dejli telegraf" navodi da je u apotekama sve manje vakcina protiv gripa dok rastu strahovanja da će krenuti epidemija ukoliko virus nastavi da se širi sadašnjim tempom.

Navodi se da je nakon izveštaja o nedostatku vakcina u Kumbriji, list kontaktirao apoteke u četiri druga regiona Engleske i nijedna od apoteka nije imala vakcine, a nove količine očekivale su u toku jučerašnjeg dana.

Ovaj dnevnik navodi da su u delovima južnog Londona za malu decu koja još uvek nisu vakcinisana uspostavljene improvizovane klinike u vatrogasnim stanicama.

"Tajms" piše da je bolnica u Kaleu u Francuskoj, sa druge strane Lamanša, pozvala britanske pacijente kojima su operacije otkazane zbog prenatrpanosti bolnica usled jake zime, poručivši da u tom gradu ima dovoljno bolničkih mesta iako se grip proširio u Francuskoj više nego u Britaniji.

Navodi se da prema sporazumu iz 2015. rutinske operacije engleskim pacijentima iz Kenta u Kaleu plaća britanska Nacionalna zdravstvena služba (NHS).

"Dejli mejl" navodi da se hiljade pacijenata podstiče da trajektom ili "Jurostarom" odu u Kale i podseća da se prošle nedelje britanska premijerka Tereza Mej izvinila javnosti zbog kontroverzne odluke NHS o otkazivanju 55.000 operacija koje nisu hitne.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike