Džimi Karter sa kopčama i masnicom ne odustaje od volontiranja

Samo nekoliko sati nakon što je zadobio povrede od pada u svojoj kući, Karter je otputovao u nedelju u Nešvil kako bi volontirao.

Uprkos povredama, najstariji živi američki predsednik i njegova supruga Rozalin tokom ove nedelje rade na izgradnji nove 21 kuće u Nešvilu u okviru projekta "Stanovanje za čovečanstvo".

Karterove povrede bile su vidljive tokom njegovog obraćanja. Pod bejzbol kapom, levo Karterovo oko bilo je delimično prekriveno gazom a ispod gaze bio je vidljiv otok i masnica.

Karter je započeo svoje obraćanje priznajući svoj pad dok se spremao da ide u crkvu u nedelju ujutro.

"Pao sam i udario čelo u oštru ivicu i morao sam da odem u bolnicu. Stavili su mi 14 kopči, kao što ste primetili. Ali imao sam prioritet broj 1. da dođem u Nešvil i gradim kuće", rekao je Karter.

Sredstva prikupljena u okviru njegovog volonterskog rada omogući će da neprofitna organizacija do 2021. godine izgradi dodatnih 12 porodičnih i 26 gradske kuće.

Bivši predsednički par u okviru projekta "Stanovanje za čovečanstvo" volontira već 35 godina, gradeći domove širom SAD i sveta. Oni su radili zajedno sa 103.000 volontera u 14 zemalja, uključujući Indiju, Južnu Koreju i Filipine.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike