„Duhovni guru“ Opre Vinfri prvi izazov za Bajdena, Merijan Vilijamson objavila predsedničku kandidaturu

Objava kandidature Merijen Vilijamson, prvi izazov je unutar Demokratske stranke za aktuelnog predsednika Džozefa Bajdena, koji je najvio da namerava da se ponovo kandiduje, ali se čeka zvanično to da objavi. Posle neuspeha 2020. godine, ovo biti njen drugi put pokušaj da se domogne Bele kuće. 

Prilikom zvanične objave kandidature, u govoru koji je trajao oko 20 minuta, Vilijamson je istakla socijalne i ekonomske probleme, kao i korupciju u Vašingtonu. 

"Kandidovala sam se i pre za izbore. Nisam naivna po pitanju određenih sila koje nemaju nameru da u ovu priču puste bilo koga ko nije u skladu sa njihovim planovima", rekla je Vilijamson, prenosi Si-En-En.  

Nedavno je izjavila da je motivisana shvatanjem da se Demokratska stranka udaljila od partije kakva je bila u vreme Frenklina Ruzvelta, kao i zbog ekonomskih nepravdi koje pogađaju milione Amerikanaca usled uticaja korporativnog novca američkog političkog sistema. 

"Protivnik nije specifična situacija. Protivnik je ekonomska postavka koja se nadvila ovom zemljom prethodnih 50 godina", poručila je Vilijamsonova, koja o nasleđu bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa govori kao o "mračnoj psihičkoj sili kolektivizovane mržnje". 

Sedamdesetogodišnja Merijen Vilijamson, svetski je priznati motivacioni govornik. Tokom kampanje, 2020. godine pozivala je na "duhovno isceljenje", ali nije uspela da stekne veliku pažnju kod primarnih birača. Američki mediji, kao zanimljivost, prenose i da je "duhovni guru" čuvene TV voditeljke Opre Vinfri.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike