Delegacija Izraela u karantinu

Palestinsko Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da su zabeležena 963 nova slučaja zaraze koronavirusom i da je broj aktivnih slučajeva takođe rekordan – 12.520.

Portparol palestinskog Ministarstva unutrašnjih poslova Gasan Nimr je rekao da Palestinska uprava ne isključuje mogućnost ponovnog uvođenja mera izolacije ako broj zaraženih nastavi da raste naglo, ali da takve mere još nisu predložene.

U pojasu Gaze se beleži 94 novih infekcija tako da je broj aktivnih slučajeva koronavirusa na toj palestinskoj teritoriji na obali Sredozemnog mora dostigao 1.728, a od početka pandemije ih je umrlo 16.

Zvaničnici islamskog ekstremističkog Hamasa koji vlada Gazom upozorili su da bi bolnice mogle biti preopterećene ako broj aktivnih slučajeva premaši 2.000.

Članovima izraelske delegacije koja je bila u Vašingtonu povodom potpisivanja sporazuma o normalizaciji odnosa Izraela sa dve arapske zemlje, naređeno je da budu pet dana u karantinu.

Izraelski list Harec navodi da su izraelski zvaničnici, uključujući premijera Benjamina Netnjahua nastojali da ne idu u karantin, ali politika Vlade zahteva da svi koju se vraćaju iz zemalja gde je broj zaraženih visok, uključujući SAD, budu u izolaciji dve sedmice.

U Jerusalimu će Brdo hrama, odnosno Haram al Šarif (Uzvišeno utočište) na kojima se nalazi džamija Al Aksa biti zatvoreno na tri nedelje, a Vlada Izraela je danas odlučila da se vrtići i škole zatvore već sutra, dan pre uvođenja mera izolacija u čitavoj zemlji.

U Izraelu je ponovo premašen rekord sa 5.523 nova slučaja zaraze u jednom danu, a broj umrlih se povećao na 1.147.

(Novi magazin)

Napišite komentar