Dačić i Čavušoglu: Sredinom juna relaksacija zabrane ulaska stranih državljana u Tursku

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu je u razgovoru sa srpskim šefom diplomatije Ivicom Dačićem najavio da će sredinom juna nastupiti relaksacija zabrane ulaska stranih državljana u Tursku, uvedena zbog epidemije koronavirusa.

Kako je danas saopštilo ministarstvo spoljnih poslova, Čavušoglu je najavio relaksaciju zabranu ulaska stranih državljana u Tursku kako bi u ovoj zemlji neometano počela turistička sezona.

On je izrazio nadu da će turisti iz Srbije i ove godine letovati na turskom primorju.

U telefonskom razgovoru Dačića i Čavušoglua izraženo je zadovoljstvo zbog visokog nivoa političkih odnosa dve zemlje.

Ministri su se saglasili da je i u narednom periodu potrebno očuvati kontinuitet političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou.

Kao dokaz dobrih bilateralnih odnosa, sagovornici su izdvojili saradnju u toku pandemije Kovid-19, kada je turska strana uputila medicinsku pomoć Srbiji, dok su istovremeno vlada Srbije i ministarstvo spoljnih poslova organizovali repatrijacione letove za turske državljane koji su želeli da se vrate u svoju zemlju.

Dačić je zahvalio turskoj strani na pomoći koja je upućena u teškim momentima borbe protiv širenja pandemije.

Dačić je naglasio da Srbija posmatra Tursku kao važnog političkog i ekonomskog partnera u regionu i ponovio zainteresovanost Srbije za nove turske investicije.

Čavušoglu je prihvatio poziv Dačića da poseti Srbiju nakon završetka izbornog procesa.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike