Crna Gora: Uhapšen narko bos, grupa slala drogu u Australiju

Crnogorska policija potvrdila je da je uhapsila Vasa Ulića (58) iz Podgorice.On je osumnjičen da je vođa krijumčara narkotika koji su u dužem periodu krijumčarili velike količine droge u Australiju.

Policija je saopštila da je u saradnji sa istražnim i carinskim organima Australije vođena istraga protiv Ulića od jula 2007. do maja 2008. godine, te da su u tom periodu prikupljeni dokazi protiv Podgoričanina, koji je označen kao vođa međunarodnih krijumčara narkotika.

Prema navodima tužilaštva, Ulić je organizovao krijumčarenje „velike količine narkotika iz drugih država na teritoriju Australije, gde se vršila dalja prerada i distribucija“. 

Ulića su australijski mediji pre dve godine označili vođom jednog od najvećih svetskih narko-kartela, tvrdeći da se taj kartel bavi švercom tona heroina, kokaina, metamfetamina i kanabisa. 

Ulić je 2005. napustio Australiju i od tada živi u Podgorici, odakle je nastavio, prema pisanju australijskih medija, da vodi narko-biznis. 

Policija je u saopštenju precizirala da je Ulić prethodnih godina organizovao krijumčarenje 60 kilograma MDMA (metamfetamina) iz drugih zemalja u Australiju, gde su je članovi njegove kriminalne grupe prerađivali u tablete ekstazija koje su bile namenjene daljoj prodaji na ilegalnom narko tržištu Australije. 

U Australiji su već uhapšeni i zatvorskim kaznama i do 25 godina zatvora kažnjeni članovi Ulićeve kriminane grupe, dodaje se u saopštenju. 

Crnogorska policija navela je da je Ulić duže od 20 godina „jedna od glavnih meta policijske obrade više najznačajnijih policijskih službi širom sveta“.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike