Bolnice u Nju Delhiju skoro popunjene

Foto: Beta / AP

Indija je prijavila 46.232 novih potvrđenih slučajeva koronavirusa u protekla 24 sata, s tim da je situacija posebno alarmantna u Nju Delhiju.

Odeljenja za intenzivnu negu i glavni krematorijum u glavnom gradu su blizu popunjenosti kapaciteta, a zdravstveni zvaničnici ove nedelje saopštili su da je broj novih infekcija mnogo veći od očekivanog. Poslednjih nedelja grad je svakodnevno beležio 6.700 novozaraženih.

Sledeće dve nedelje u postfestivalskom periodu, uključujući proslavu praznika Divali, biće važne za određvanje puta kojim će virus ići. Ministarstvo zdravlja danas je prijavilo 564 smrtna slučaja u protekla 24 sata, pa je ukupan broj umrlih 132.726.

Iako se čini da se tempo porasta novozaraženih u zemlji od 1,3 milijarde usporava, stručnjaci su upozorili da zvanični podaci možda daju lažnu nadu jer mnoge infekcije nisu otkrivene.

Dve države Mađa Pradeš i Gudžarat uvele su od noćas policijski čas u najmanje osam gradova. Severna država Radžastan takođe uvodi ograničenja okupljanja na maksimum četiri osobe tokom noći.

(Novi magazin)

Napišite komentar