Bela kuća: Tramp je u odličnom zdravstvenom stanju

Američki predsednik Donald Tramp je u odličnom zdravstvenom stanju, saopštila je kasno sinoć Bela kuća citirajući njegovog lekara posle prvog sistematskog pregleda od dolaska Trampa na vlast.

„Medicinski pregled u vojnoj bolnici Valter Rid je bio izuzetno uspešan. Predsednik ima odlično zdravlje“, izjavio je lekar Roni Džekson, koji je ranije bio zadužen za preglede Trampovog prethodnika Baraka Obame. Detalji pregleda biće saopšteni naredne nedelje.

Sistematski pregled se između ostalog, odnosi na merenje telesne težine, pritiska i nivoa holesterola u krvi.

Dok Trampovi protivnici otvoreno dovode u pitanje njegovo mentalno zdravlje, tokom sistematskog pregleda nije bio planiran odlazak kod psihijatra.

Američki predsednik nije u obavezi da bude podvrgnut sistematskom pregledu niti da to saopšti javnosti. Međutim to je postala tradicija. Tramp, koji je 71. godini, kao najstariji predsednik u američkoj istoriji, sledi svoje prethodnike.

Njegov lični lekar Harold Bornstajn je tokom predizborne kampanje rekao da će Tramp biti „najzdraviji predsednik“.

U američkoj javnosti pokrenuta je rasprava o mentalnim sposobnostima američkog predsednika posle objavljivanja kontroverzne knjige „Vatra i bes: Unutar Trampove Bele kuće“ (Fire and Fury: Inside the Trump White House), novinara Majkla Volfa u kojem se navodi da Trampovo okruženje sumnja u njegovu mentalnu mogućnost da vlada.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike