Vulin u Sankt Peterburgu predstavio knjigu „Lepota“

Knjigu je izdala jedna od najvećih ruskih izdavačkih kuća "Alateja".

Ovo je druga Vulionova knjiga prevedena na ruski jezik posle knjige "Mrak" izdate prošle godine.

"Lepota je roman koji govori o nama, o jednom teškom, smutnom vremenu, o vremenu 1204. godine kada građanski rat razbija srpsku državu, kada krstaši osvajaju Carigrad, kada se svet menja. Pitanja koja su nam postavljali tada su pitanja koja nam postavljaju i sada. To je pitanje da li ste spremni da ostanete čovek u vremenima neljudi", rekao je Vulin predstavljajući knjigu.

Kaže i da je "u književnom svetu teško naći veće priznanje nego kada imate priliku da se nešto što ste vi napisali prevede na ruski jezik i pojavi na ruskom tržištu".

Vulin se prethodno obratio i na plenarnoj sesiji "Čovek koji čita je uspešan čovek" na kojoj su učestvovali predsednik Ruskog književnog saveza, Stepahin, viceguverner Sankt Peterburga, Govorunov i ruski kosmonaut, Rjazanski, navodi se u saopštenju.

Trinaesti Međunarodni književni salon u Sankt Peterburgu ove godine je posvećen 315. godišnjici grada, a održava se od 17. do 20. maja.

Književni salon u Sankt Peterburgu okuplja vodeće ruske i evropske izlagače. Na ovogodišnjem salonu učestvuje preko 250 izdavača a očekuje se preko 270.000 posetilaca.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike