Uredniku Radio Beograda 2 Radomanu Kanjevcu uručen „Pečat Narodnog pozorišta“

Ovu nagradu, koja se dodeljuje pojedincima za doprinos životu i radu Nacionalnog teatra tokom epidemije koronavirusa, osim Radomana Kanjevca, dobili su ove godine i operske dive Milka Stojanović i Breda Kalef, dramski pisac Dušan Kovačević, balerina i koreograf Sonja Vukićević, glumica Rada Đuričin, zdravstveni radnici Infektivne klinike i Instituta "Torlak", kao i novinarke Politike i Večernjih novosti Borka Trebješanin i Vukica Strugar.

Primajući "Pečat Narodnog pozorišta" Radoman Kanjevac je rekao da mu je to priznanje važnije od mnogih drugih nagrada jer ga dodeljuje kuća u kojoj se nalazi naša najstarija i najvažnija pozornica.

"Uprkos tome što se ponekad čini da se može živeti bez pozorišta, pozorišna umetnost je poslednja koja će ostati kad sve drugo nestane. Kao i neke druge nagrade i Pečat Narodnog pozorišta doživljavam kao priznanje celoj redakciji Radio Beograda 2, koja je u ovoj godini uspela, vanrednim naporima, da realizuje program koji nije izgubio ništa u svom kvalitetu", rekao je Kanjevac.

Upravnica Narodnog pozorišta Ivana Vujić najavila je, uručujući nagradu, skorašnju turneju pod nazivom "Narodno pozorište u pozorištima Srbije" koja počinje 7. maja u Čačku gostovanjem predstave "Kaligula".

Nakon toga Narodno pozorište gostovaće i u drugim gradovima širom Srbije sa dramom, baletom i operskim ansamblom. Turneja se završava početkom juna u Gračanici.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар