Proglašeni pobednici festivala „Kulturica“

Publika je na festivalu "Kulturica", koji je održan od 8. i 9. novembra u lutkarskom pozorištu "Pinokio", imala priliku da odgleda šest predstava – tri predstave amaterskih pozorišta i tri predstave dramskih sekcija srednjih škola. 

Pored nagrade najbolje predstave amaterskog pozorišta, u ruke pozorišne trupe "Teatar Ulica" otišla je i nagrada za najbolju glavnu mušku ulogu – Novak Puletić, i za najbolju žensku sporednu ulogu – Jelena Nikodinovski.

Za najbolju sporednu mušku ulogu u kategoriji amaterskih pozorišta proglašen je Ognjen Milošević iz Dramskog studija BIS, a glavna ženska uloga pripala je Anđeli Rajić, takođe iz Dramskog studija BIS. 

U kategoriji dramskih sekcija srednjih škola pobedila je predstava Šeste gimnazije "Draga Jelena Sergejevna", rađena po drami Ljudmile Razumovske.

Predstava prati borbu mladih, koji se suočavaju sa prelaskom u svet odraslih.

Učenicima Šeste gimnazije pripala je i nagrada za glavnu mušku ulogu – Bogdan Jevtić i sporednu mušku i žensku ulogu – Dimitrije Popmihailov i Lidija Milovac.

Glavnom ženskom ulogom proglašena je Andrijana Ožegović iz Devete beogradske gimnazije. 

O nagradama u kategoriji dramskih sekcija srednjih škola odlučivao je žiri koji su činili Nina Grahovac, Ivana Dudić, Ana Mandić i Stojan Đorđević, dok su o nagradma u kategoriji amaterskih pozorišta odlučivali Ivana Dudić, Ana Mandić i Stojan Đorđević.

"Kulturica" je nastao kao festival dramskih sekcija srednjih škola, ali su ove godine nastupala i amaterska pozorišta iz Beograda.

Predsednik udruženja Centar za razvoj ideja Marko Zirojević rekao je za Tanjug da je krajnji cilj festivala da se održava na nivou cele zemlje, ili čak i regiona, kao i da uključi neke druge vidove kulture.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike