Porodični skandali britanske ministarke u Ateljeu

U središtu drame "Getsimanski vrt" je zataškavanje porodičnih skandala britanske ministarke unutrašnjih poslova. To će razotkriti mehanizme funkcionisanja politike ali i intimne drame.

Ministarku Meredit Gest tumači Dara Džokić, a Ota Falona, vladara iz senke, Branko Vidaković.

"Moralne dileme su ostavljene umetnicima, običnom, čestitom svetu, koji je potrošio pola života na studije i obrazovanje. On nema vremena da se pita, njegove rečenice su poučne, jer govore o lakoći i zavodljivosti zla", kaže Vidaković.

On, ukazuje, poseduje izvesnu inteligenciju, nesporno socijalnu, ali slabo obrazovanje. Čuvajte se takvih, poručio je Vidaković.

"Getsimanski vrt", u Novom zavetu mesto Isusovih molitvi i strašne Judine izdaje, kod Dejvida Hera je mesto patnje i preispitivanje. "Getsimanski vrt" je i parlament i raskošna porodična vila. Da li postoji nada u poljuljanu veru, jedno je od postavljenih pitanja.

"Veru u prave vrednosti nikada ne smemo izgubiti a u ovom konkretnom slučaju, budući da nam je protagonistkinja umetnica, umetnost i lepota su nešto što će nam oplemeniti život, što će nam reći više o nama, svetu, i u odnosu na šta naša vera nikada neće biti izneverena", ističe rediteljka Ljiljana Todorović.

Uz gosta iz nacionalnog teatra i zvezdu Ateljea, na sceni su i nove snage srpskog glumišta.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike