Koža između oblika, forme i tehnologije

Izložba Koža kao interfejs jeste i istoimeni umetnički projekat realizovan primenom termohromatskih boja na koži. Rezultat je višegodišnjeg Pejovićevog istraživanja aktivnog dizajna na koži.

"To je ono kada mi od dve dimenzije napravimo treću, kada uđemo u svet realizacije i kada zapravo na polju dizajna, što je veoma važno uđemo u jednu finalnu formu koja kruniše", kaže Irena Živković, koomentor.

"Razmišljanje o materijalu, njegovoj funkciji u interakciji sa okruženjem u toj njegovoj dinamičkoj igri između oblika, forme i tehnologije", kaže Rade Pejović, autor doktorskog umetničkog projekta.

Da savremene tehnologije donose nove materijale koji se koriste i na prepoznatljivim -autohtonim, poput kože, pokazuje ova postavka jer, ovom materijalu daje novu dimenziju na dizajniranim polufoteljama.

"Mogu da kažem da je to sada jedan zaokruženi Projekat koji je došao do jedne tačke proizvoda koji bi u svakom slučaju sada mogao da ide u neku srijsku proizvodnju što je i cilj neke naše saradnje", kaže prof. Tijana Sekulić.

Inovativno eksperimentisanje na koži koja ima izuzetan potencijal u enterijeru – prostoru, tek predstoji, a neke od novina možete videti ako razgledate postavku "Trag u prostoru".

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike