Izložba fotografija „Priroda u slici i (ne)prilici“

Izložba se sastoji od nagrađenih fotografija eko foto-konkursa, kao i onih koje su prema oceni žirija takođe ostavile snažan utisak.

Na konkurs Energetskog portala stiglo je 1.250 radova, a nagrađena su tri najbolja.

Tokom dvomesečnog konkursa na adresu redakcije Energetskog portala stizale su fotografije koje nisu predstavljale nužno uvek lepote netaknute prirode, već ponekad i njen poslednji vapaj za izbavljenjem iz okova industrijskog napretka. Od marta do maja autori iz svih krajeva Srbije slali su svoje radove sa očaravajućim pejzažima kao i potresnim prizorima koji svedoče o neobazrivom ponašanju čoveka.

Pristigle radove ocenjivala je komisija u sastavu: Bojan Džodan, fotograf, Stanko Kostić, fotograf, Dušan Milovanović, istoričar umetnosti, Vuk Kostić, glumac i Tamara Zjačić, zamenik urednika Energetskog portala.

Energetski portal je mediji koji svakodnevno izveštava o zaštiti životne sredine i vođeni tom idejom smo i pokrenuli Eko foto-konkurs- kaže Nevena Đukić, urednik časopisa-  Nadamo se da smo kroz ovaj konkurs, zahvaljujući učesnicima i njihovim fotografijama, uspeli da podignemo svest građana o lepotama planete Zemlje i o našem bahatom odnosu prema njoj koje bi trebalo da se, zarad dobrobiti budućih generacija, zaustavi. Radovi koji su prethodnih nedelja stizali na našu adresu nisu isključivo prijatni prizori, već ima i mnogo upozorenja o razornom uticaju ljudi na prirodu.

Konkurs je organizovala kompanija CEEFOR iz Beograda uz podršku Radio-televizije Srbije, Ambasade Finske i Agencije za zaštitu životne sredine.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike