Dodeljene nagrade na Festivalu „Joakim Vujić“

Odluke o nagradama na Festivalu "Joakim Vujić" su donete jednoglasno na juče održanoj sednici, nakon odgledanih sedam predstava, piše u odluci žirija.

Nagrada za najbolju predstavu je dodeljena komadu "Negri ili ljubov ko sočelovekom svojim", Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca, po tekstu Joakima Vujića.

Dobitnica nagrade za režiju je Anđelka Nikolić, za režiranje najbolje predstave.

Četiri nagrade za glumačko ostvarenje dodeljene su ravnopravno.

Biljana Kostantinović je nagrađena za ulogu sestre Alojzije u predstavi "Sumnja" Kraljevačkog pozorišta, a Svetlana Milenković za ulogu sestre Džejms u istoj predstavi.

Aleksandar Đinđić je dobio nagradu za više uloga u predstavi "Triptih o radnicima" Gradskog pozorišta Čačak, dok je Milica Stefanović nagrađena za ulogu Duše u predstavi "Naši preci, jedite sa nama" lazarevačkog "Puls teatra" i Narodnog pozorišta "Sterija" iz Vršca.

Nagrada za scenografiju dodeljena je Ani Kolbjanovoj za scenografiju predstave "Negri ili ljubov ko sočelovekom svojim", a nagrade za kostimografiju su dodeljene Maji Mirković i Biljani Tegeltiji Bojanić za predstave "Ali grad me je štitio" Narodnog pozorišta iz Užica.

Za originalnu scensku muziku u predstavi "Negri ili ljubov ko sočelovekom svojim", nagrađen je Dragoslav Tansković.

Sanja Marković je dobitnica nagrade za najboljeg mladog glumca, i to za ulogu Divne u predstavi "Animals" Kruševačkog pozorišta.

Dobitnik specijalne nagrade za režiju je Jug Đorđević, za predstavu "Sumnja" i "Triptih o radnicima".

Specijalna nagrada za kolektivni umetnički čin dodeljena je Ansamblu predstave "Ali grad me je štitio" Narodnog pozorišta Užice.

Članovi stručnog žirija 55. Festivala profesionalnih pozorišta Srbije su rediteljka-predsednica žirija Ana Tomović Ršumović, glumac Feđa Stojanović i dramski pisac Petar Mihajlović.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike