„Bitefov otvoreni čas“ – koje teme zanimaju mlade

U okviru strategije za negovanje i izgradnju nove publike, realizovan je projekat "Bitefov otvoreni čas".

Vršnjačko nasilje, društvene mreže, seksualna različitost, zaštita i nasilje, migranti su neke od tema o kojima se govorilo na tribini "Bitef i svet oko nas", a sve to na osnovu predstava koje će biti izvedene na 53. festivalu.

Posećujemo srednje škole i fakultete i razgovaramo sa mladim ljudima o pozorištu, umetnosti pokušavajući da sa jedne strane promovišemo Bitef i senzibilišemo mladu publiku za ovaj festival, ali i za projekte Bitef teatra i da čujemo kako oni gledaju na svet, šta očekuju od pozorišta, umetnosti i šta bi voleli da gledaju", rekao je Filip Vujošević, dramaturg.

Projekat je podržao i mladi glumac Slaven Došlo.

Mene su pozvali kao nekog ko je učestvovao već u Bitefovim produkcijama. Da malo pričam sa nekim novim mladim ljudima o temama koje njih zanimaju i da na taj način otvorimo dijalog. I da prosto kroz jednu platformu Bitef, koja je posvećena savremenim tendencijama, a samim tim i problemima koji su nekako aktuelni, popričam upravo sa grupom koju to najviše zanima, a to su mladi", istakao je Došlo.

53. Bitef festival pod sloganom "Počnimo ljubav iz početka" održaće se od 17. do 26. septembra, a publika će imati priliku da pogleda 12 predstava iz devet zemalja iz celog sveta.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike