Najbrže vesti u Srbiji

Akcija #PokloniBitef obradovala najbolje studente

Akcija #PokloniBitef ove je godine omogućila da 58 najboljih studenata Beogradskog univerziteta pogleda izvodjenja renomiranih svetskih autora i predstava.

U okviru akcije #PokloniBitef, a u susret 51. festivalu, Maxi supermarketi i Bitef na Cvetnom trgu u Beogradu okupili su predstavnike ambasada, državnih institucija, grada i kompanija na kom su svi zainteresovani mogli da podrže kulturu i kulturni razvoj mladih kupovinom karta za najbolje studente Beogradskog univerziteta.

Predstave kao što su „Olimp“, čuvenog belgijskog umetnika Jan Fabra, „Biblija“ i „Carstvo nebesko“, koje je režirao jedan od vodećih evropskih autora Jernej Lorenci i mnoge druge, zahvaljujući ovoj akciji moći će da pogledaju i beogradski studenti.

Pored predstavnika diplomatskog kora, državnih institucija i kompanija, kupovini karata za studente priključile su se i brojne ličnosti iz kulturnog i umetničkog života kao što su Vanja Ejdus, Milica Zarić, Srdjan Šaper, Jelena i Minja Bogavac, Predrag Vasić i drugi.
 
Umetnički direktor Bitef festivala Ivan Medenica pozvao je sve koji žele da se pridruže akciji, kako bi umetnost bila dostupna onima koji od nje mogu najviše da dobiju – mladim ljudima.

„Zato danas, svako može otkupiti ulaznice za Bitef i pokloniti ih najboljim studentima umetničkih fakulteta. Zaista mislim da ne postoji bolji način od ovog da pokažete da vam je stalo do mladosti“, istakao je Medenica. 

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike