Završena izgradnja puta od Donjih Nedeljica do Grnčare

Tomislav Momirović je istakao da se ispunjavaju sva obećanja koja je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao u razgovoru sa meštanima u dolini Jadra.

Ministar građevinarstva je, zajedno sa gradonačelnikom Loznice i predstavnicima "Puteva Srbije", posetio Donje Nedeljice, koje su dobile put do Grčare, kojim je to selo sada na svega dva kilometar od Donjih Nedeljica, dok je ranije moralo da se kruži skoro 10 kilometara.

"U prethodnim mesecima investirali smo više od 200 miliona dinara i izgradili ovde oko 16 kilometara puteva, a plan je da izgradimo ukupno 68 kilometara u ovom kraju. Sva obećanja koja je predsednik dao se ispunjavaju i nema nikakvog čekanja", rekao je Momirović i dodao da mu je drago što su meštani zadovoljni.

Istakao je da je država puno investirala u Loznicu u prethodnom periodu i da su u taj grad došli investitori.

"Nastavićemo sa svim investicijama, uradili smo sve što je obećano", naveo je Momirović.

Prema podacima gradskih vlasti u Loznici, u sedam naselja oko Loznice urađeno je 27 kilometara puteva.

U mestu Donje Nedeljice urađeno je 4,9 kilometara puteva od planiranih 6,6 kilometara (oko 80 odsto je urađeno), dok je u Gornjim Nedeljicama urađeno 6,5 kilometara od planiranog 15,1 kilometra (oko 40 odsto urađeno).

Cvetko Pantelić iz Donjih Nedeljica je rekao novinarima da je predsednik Aleksandar Vučić prepoznao muke i probleme tog kraja i zahvalio mu novom putu.

"Ovaj put je prelep, hvala mu i državi Srbiji i Loznici. Za dva kilometra smo sada u drugom selu (Grnčara), a pre nam je bilo potrebno osam do 10 kilometara, morali smo da se vraćamo nazad. To nama puno znači", istakao je Pantelić.

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović je rekao da se realizuje sve što je predsednik Vučić rekao u razgovoru sa meštanima i obećao.

"To će značajno doprineti boljem životu građana u gornjem Jadru", dodao je Petrović.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike