Vučić: „Magna“ samo u Aleksincu zapošljava 800 radnika

Aleksandar Vučić je istakao da je ta fabrika od izuzetne važnosti za Aleksinac, koji nema fiskalne probleme, ali je siromašna opština, ali posebno za Odžake. 

Aleksincu, kako je naveo, država će do kraja godine da pomogne i kada je reč o bolnici, ali i za obilaznicu

Navodeći da 70 odsto zaposlenih čine žene, a 30 odsto muškarci, Vučić je kazao da ima mnogo slučajeva gde po dva ili tri člana jedne porodice rade u toj fabrici, a po atmosferi i njihovom raspoloženju, zaključio je da su uslovi za rad i ono što je video, bolje nego što je očekivao.

"Važno što su našli posao u gradu u kojem žive. Najveći broj ljudi je putovao u Niš na posao, dobijali su ponude da rade u Nišu u fabrikama koje smo otvorili, ali je važno da rade ovde. Ima i dosta velikih sela u okolini Aleksinca, koji nije ni mali", kazao je predsednik.

Naglasio je da je u Aleksincu 2012. godine prosečna plata bila 287 evra, a danas 445 evra, što je 50 odsto povećanje.

Ipak, predsednik je primetio, da to i dalje nije dobro i da je ispod republičkog proseka, koji podižu Beograd i Novi Sad.

Iskazao je zahvalnost i, kako je rekao, nemačkim i kanadskim prijateljima što su obezbedili ljudima posao i naveo da je danas svima problem sa tržištem.

Predsednik se u razgovoru sa radnicima interesovao šta rade, koliko im je trajala obuka, da li su nakon nje u potpunosti obučeni za rad, da li su iz Aleksinca i okoline, ali i kakvi su im uslovi za rad i koliko su fizički zahtevni.

Fabriku su zajedno sa predsednikom Vučićem obišli i Dragan Stevanović, državni sekretar u Ministarstvu privrede i Drobnjak.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар