Vrsni majstori u Gruži prave čelična vitla za rečne i prekookeanske brodove

Bez njih nijedan brod ne može ni da isplovi, ni da pristane. Čelična vitla za rečne i prekookeanske brodove proizvode se u pitomoj Gruži. Od komada čelika do gotovog proizvoda 12 operacija za koje su zaduženi vrsni majstori različitih profila. Posao je, kažu, specifičan i zahtevan.

"Zahteva baš veliku veštinu. I prilikom varenja i prilikom okretanja komada", kaže Dragoslav Logomira, zavarivač.

"Kupac daje svoju dokumentaciju, po toj dokumentaciji mi ispitujemo i to sve mora da se zadovolji – sila vuče, sila kočenja, da vitlo izdrži sve to, da nešto ne pukne", dodaje Dragiša Stanković, mašinbravar i hidrauličar.

Nijedno vitlo nije isto. Proizvodi se po zahtevima svakog kupca i isporučuje brodogradilištima širom sveta. Opština Knić i Privredna komora Srbije kroz program dualnog obrazovanja pomažu u obuci deficitarnog kadra.

"Kako bi obezbedila da ova kompanija i dalje ima stručnu radnu snagu, kako bi realizovala svoje ambiciozne poslovne ciljeve i dalje", navodi Predrag Lučić, PKS RPK Šumadije i Pomoravlja.

Ambasador Finske u Srbiji Kimo Lahdevirta ističe da i ostali finski investitori prate dešavanja u regionu, prate inkvizicije finskih kompanija. "Nadam se da će se taj trend nastaviti", dodaje ambasador.

Pandemija koronavirusa usporila je plovidbu kompanije. Zato se razmišlja o uvođenju novih proizvoda od čelika.

"Diverzifikacija omogućava našoj kompaniji da nastavi poslovanje na tržištu i prisustvo na međunarodnim tržištima, posebnu u delovima koji se odnose na proizvodnju različitih vrsta mašina i opreme koji imaju svoju primenu u energetskom sektoru", kaže Aleksandar Đorđević, direktor "Fortako" Gruža.

"Fortako grupa" ima 10 fabrika u osam država. U gružanskom pogonu oko 150 zaposlenih čija vitla odlaze u Sjedinjene Američke Države, Kinu, Australiju, Dansku.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар