Vladislav Cvetković novi predsednik Upravnog odbora NALED-a

U naredne četiri godine potpredsednici NALED-a će biti izvršna potpredsednica Hisense Gorenje Europe Stanka Pejanović ispred privrede, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić iz reda lokalne samouprave i Tijana Gajić, direktorka Pexim fondacije, kao predstavnica civilnog sektora.

U saopštenju NALED-a se navodi da Cvetković ima veliko iskustvo u oblastima finansijskog savetovanja, reforme bankarskog sistema i privatizacije.

U drugoj polovini devedesetih radio je u kompaniji "Dilojt", nakon početka tranzicije u Narodnoj banci Srbije i Agenciji za osiguranje depozita, a bio je i direktor Agencije za privatizaciju.

Glavni zadatak novog Upravnog odbora biće strateško usmeravanje organizacije i sprovođenje reformskih prioriteta koje su izabrali članovi NALED-a za period 2021. do 2025 godine, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je najviše glasova, zajednica NALED-a dala reformama u oblasti zaštite životne sredine, prosečna ocena 4,6, razvoju e-Uprave, suzbijanju sive ekonomije i unapređenju zdravstvenog sistema, ocena 4,4.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар