Učestvovanjem u sadnji 100 miliona stabala OTP banka ulaže u budućnost planete

Ovom saradnjom, OTP je postala prva banka u našoj zemlji koja je postala deo ovog globalnog projekta, što je jedan od pokazatelja odlučnosti ove finansijske institucije da se u narednom periodu posveti zelenim projektima i ekološkoj održivosti. Jedna od najvažnijih aktivnosti u okviru ove inicijative je i Generator Zero konkurs OTP banke, koji je ove godine posvećen projektima koji nude rešenja za smanjenje karbonskog otiska, a gde je kompanija Mastercard takođe jedan od partnera.

"Prepoznajući razorni efekat klimatskih promena, OTP banka rešila je da se prva u našoj zemlji priključi globalnoj inicijativi Priceless Planet koaliciji kompanije Mastercard, tako što će se za svakog klijenta koji otvori račun u banci zasaditi po jedno drvo u područjima kojima je pošumljavanje najpotrebnije. Internacionalnom projektu pošumljavanja ugroženih područja planete banka se prvenstveno pridružuje u cilju normalizacije i zaustavljanja klimatskih promena, ali i kako bi podigla svest građana o važnosti zaštite životne sredine", rekao je Vuk Kosovac, član Izvršnog odbora OTP banke.

Svaki klijent koji otvori novi račun u OTP banci i preuzme svoju Mastercard karticu postaje deo Priceless Planet programa, čime će u njegovo ime biti posađeno jedno drvo. Na ovaj način podiže se svest o ekologiji i smanjuju posledice klimatskih promena, a klijentima se nudi mogućnost da investiraju u budućnost planete.

"Klimatske promene utiču na sve nas, a posebno na socijalno i ekonomski najranjivije grupe. Šansu da nešto promenimo imamo samo ako delujemo zajedno i svakodnevno. Kao koalicija Priceless Planet, naše dve kompanije zajedno sa našim korisnicima idu ka istom cilju, a to je lokalni doprinos postizanju pozitivnog uticaja na smanjenje emisije ugljen dioksida i ulaganje u obnovu životne sredine", izjavila je Jelena Ristić, direktorka u kompaniji Mastercard za tržište Srbije, Crne Gore i BiH.

Osim u Srbiji, svoju posvećenost ekološkoj održivosti i zelenoj tranziciji OTP Grupa je krenula da realizuje i u drugim zemljama, a u Mađarskoj se takođe prva odazvala i pridružila Priceless Planet Coalition inicijativi.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike